Sper ca fetele au petrecut frumos ieri si ca au primit flori minunate de la cei dragi.
Astazi trebuie sarbatoriti Tati si cei 40 de Mucecnici.
Pentru Tati - tot ce va doriti. Al meu din pacate nu mai este printre noi dar il port in suflet.
Am pregati aseara mucenicii traditionali si am convingerea ca pana diseara vor disparea ca prin minune.
Sunt si buni (i-am gustat putin mai devreme).
Asadar, fiind un blog dedicat in primul rand lucrului manual m-am gandit ca si mucenicii sunt lucrati manual (daca nu cumperi gata facuti).
Asadar, o mica reteta :
- pregatim din faina cu sare si apa forme mici in forma de 8 sau de "e" si ii bagam la cuptor sa ii uscam (sau ii lasam de pe o zi pe alta pentru a se usca)
- dupa ce s-au uscat mucenicii, pregatiti din suflet, punem o oala la fiert cu cca 2 litrii de apa (pentru cca 300 g mucenici)
- cand a inceput sa fiarba, apa, punem zahar si sare si dupa ce s-a topit zaharul punem si mucenicii la fiert
- apoi ii lasam la fier cca 15-20 minute
- dupa ce au fiert mucenicii dam oala la o parte de pe foc, punem condimentele (esenta, nuci, scortisoara, zahar vanilat) si o lasam 1-2 ore sa se raceasca
- separat pregatim si un castronel cu nuca pisata amestecata cu coaja de lamaie si putin zahar vanilat
Eu pun putin nuca si scortisoara in oala, pentru a nu da o tenta amaruie mucenicilor, si las pe fiecare sa-si adauge nuca (din castronul pregatit separat) dupa gust.
Cat despre datina de a bea 40 de pahare - nu va pot da sfaturi. Cine poate bea cine nu....
O sarbatoare frumoasa si pentru cei interesati de handmade (lucru manual) orice comentariu este bine venit, orice nou sfat bine apreciat.
Pentru astazi atat, ne intalnim si maine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu